joi, 29 august 2013

Ce ţinută de noapte suscită şi incită mintea bărbatului?


 Femeile risipesc timp şi bani la raioanele de lenjerie intimă pentru a aprinde focul din dormitor, dar se pare că eforturile sunt inutile de vreme ce un studiu arată că bărbaţii îşi doresc cu totul altceva de la partenerele lor de viaţă.


Numeroase cercetări au concluzionat: bărbaţii sunt orientaţi către concret, femeile se înţeleg mai bine cu partea abstractă a lucrurilor. Ei sunt impulsivi, ele sunt analitice sau, cu alte cuvinte, femeilor le place să despice firul în patru. Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile – de pe Venus. Diferenţele merg până într-acolo încât şi subiectul lenjeriei intime este interpretat diferit de sexe. Potrivit unui sondaj realizat de Ergoflex, unul dintre producătorii de saltele din Marea Britanie, bărbaţii preferă femeile care poartă pijamale în detrimentul lenjerie intime.
Astfel, 37% din participanţii la studiu au declarat că cea mai sexy piesă vestimentară pe care partenerele lor o pot îmbrăca, pe timpul nopţii, este clasica pereche de pijamale. Motivul din spatele acestei opţiuni este reprezentat de aerul copilăros şi degajat pe care femeile îl adoptă, de regulă, într-o astfel de ţinută, relatează publicaţia „Daily Mail“.

 Chiar dacă nu se află în fruntea clasamentului, lenjeria sexy pare să fie a doua opţiune pe care bărbaţii o au în minte atunci când devin regizorii propriului film de amor. Desigur, nici cămaşa de noapte (27%) şi nici articolele din garderoba masculină (22%) nu au fost exluse din topul preferinţelor împărtăşite de bărbaţi. Cei mai dezinvolţi dintre subiecţii implicaţi în cercetare (16%) au recunoscut că şi costumul Evei reprezintă o variantă acceptabilă.
Femeile, pe de altă parte, refuză să-şi vadă partenerii îmbrăcaţi în pijamale şi susţin că boxerii reprezintă, de departe, cea mai senzuală ţinută pe care bărbaţii ar putea îmbrăca-o în dormitor. Rezultatele acestui studiu au fost interpretate pe baza răspunsurilor oferite de cei 1.912 de participanţi, cu vârsta peste 18 ani.




miercuri, 7 august 2013

Semnificatia numelui Rodica


Proventa la noi, Rodica nu pare a fi tot atit de vechi; sigur este faptul ca preferinta pentru acest nume este recenta si nu poate fi inteleasa fara a lua in consideratie influenta onomasticii literare (mai exact, ne referim la una dintre poeziile lui Alecsandri, care a „lansat" numele in discutie). Rodica a suscitat numeroase discutii printre specialisti, incercarile de a-1 explica fiind numeroase si diferite. Unii considera, de exemplu, ca numele ar fi o creatie romaneasca din subst. rodie „fructul rodiului" sau chiar „pomul care face fructul" si suf. -ica\ o alta explicatie vede in radicalul rod- un cuvint slav cu semnificatia „generatie" si, in sfirsit, o ultima incercare incadreaza numele in familia onomastica a lui Irodion. Desigur ca numele „junei Rodica" din poezia lui V. Alecsandri nu este un nume curent in mediul rural, dar este posibil ca poetul sa-1 fi intilnit in creatia populara sau in peregrinarile sale prin sate. Din punct de vedere al formei, Rodica este un derivat cu sufixul -ica, foarte frecvent in onomastica noastra, de la tema onomastica Rod- (nume de botez formate de la cuvinte comune sint cu totul exceptionale, fapt care ne face sa refuzam derivarea din rodie). Acest Rod- poate fi pus in legatura cu Rodion (nume foarte rar la noi si folosit aproape numai in forma de masculin) si mai ales cu Irodion, care reproduce gr. Herodion (explicat prin heros „erou"), nume cunoscut din N.T. (in Epistola lui Pavel catre romani) si din onomasticonul crestin. Din aceeasi familie fac parte si Irod, gr. Herodes (rege al Iudeei intre 37 — 4 i.e.n.) sau Irodiada, gr. Herodias, Herodiados (fiica acesteia l-ar fi convins pe regele Irod sa-i taie capul lui Ioan Botezatorul). Interesant este faptul ca documentele atesta inca din sec. 17, in Moldova, numeroase persoane de sex feminin care purtau numele Erodia sau Irodia; mai mult chiar, acesta din urma apare si in poezia populara, unde 1-a intilnit probabil si V. Alecsandri. Si cum de la Irodia se poate trece usor la Irodica si Rodica, ultima dintre cele trei ipostaze etimologice amintite mai sus poate fi acceptata. Un hipocoristic asemanator, Rodika, este folosit la maghiari, insa pentru Rodelina, nume calendaristic de origine germanica.
     


                                 Welcome!!!
Blog dedicat psihologiei cuplului si frumusetii interioare a sufletului ....

Frumuseţea sufletului străluceşte atunci când o persoană întâmpină fără să-şi piardă cumpătul fiecare neşansă pe măsură ce se iveşte, nu pentru că nu ar simţi, ci pentru că este o persoană cu caracter superior şi plină de eroism.
                   Aristotel